Jouw leidinggevende geeft jou nooit een slecht gevoel!

January 19, 2018

Emoties zijn 100% zelf gecreëerd. Dit betekent dat er geen situatie of persoon is die ons een gevoel kan geven. Het gevoel wat wij ervaren komt door het verhaal wat wij in ons hoofd creëren. Wanneer iemand ons bijvoorbeeld uitscheld zijn het niet de woorden die ons raken, maar het is de betekenis die wij aan deze situatie geven die een emotie losmaakt. Er zweeft namelijk niet iets van de andere persoon door de lucht wat zich in jouw lichaam penetreert om een emotie los te maken. Stel jij wordt streng toegesproken door je leidinggevende, omdat er iets fout is gegaan waardoor de klant voor de concurrent heeft gekozen. Dan kan je een verhaal produceren dat jouw contract niet verlengt wordt en dat je leidinggevende jou niet meer aardig vindt. Dit creëert een schuld en angst gevoel. Stel dat je tweelingzus streng wordt toegesproken door je leidinggevende, omdat er iets fout is gegaan waardoor de klant voor de concurrent heeft gekozen. Zij produceert het verhaal dat ze er nu niets meer aan kan veranderen en er wel van gaat leren. Dit creëert een ontspannen en gedreven gevoel. Het is niet de situatie of persoon die jou een emotie geven. Alleen jij geeft jezelf een emotie.


 

 

 

 

Please reload

Featured Posts

Jouw leidinggevende geeft jou nooit een slecht gevoel!

January 19, 2018

1/2
Please reload

Recent Posts

November 14, 2018

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
 

Chrystal Clarity
Dahliastraat 9
4001EC  TIEL
0643477300