Alles wat er is gebeurd heeft jouw acceptatie niet meer nodig

January 29, 2018

Alle situaties die we als prettig ervaren accepteren we zonder enige moeite. Er zullen ook altijd situaties zijn die we niet prettig vinden. We hebben de keuze om te vechten tegen of accepteren van deze situaties. Wat je ook kiest de situatie is er al. De uitkomst blijft het zelfde. Je kan de situatie nooit onder controle houden.

 

Als de omzet terugloopt helpt het niet om vanuit angst te reageren. Dit verandert niets positiefs aan de omzet.

 

Als de dokter constateert dat je ernstig ziek bent, dan kan je boos worden maar het verandert niets aan de ziekte.

 

Als je partner vreemd gaat, dan mag je even goed boos zijn (al verandert dit niets). Voor een lange tijd boos zijn maakt de situatie niet ongedaan en je straft enkel jezelf. Het heeft zelfs een negatieve impact op eventuele nieuwe relaties.

Als je collega zijn afspraken niet nakomt, dan helpt je gefrustreerd voelen niet om iemand aan te spreken op een manier die binnenkomt. Je mag best een beetje frustratie voelen, zolang rust de overhand heeft.

 

Als klanten je overladen met telefoontjes, dan kan je gefrustreerd worden maar het verandert niets aan het aantal telefoontjes.

 

Ik zeg absoluut niet dat je deze situaties moet tolereren. Tolerantie gaat over de situatie. Acceptatie gaat over jou. De rust in jezelf, voordat je dingen gaat veranderen. 

 

Soms betekent acceptatie van een situatie dat het je niets meer met je doet. Soms betekent acceptatie van de situatie dat je bewust bent van de negatieve emotie die je voelt, waardoor je de situatie vanuit rust kunt benaderen.
Nogmaals negatieve emoties ervaren is niet verkeerd. Ook dat is acceptatie.

 

 

 

Please reload

Featured Posts

Jouw leidinggevende geeft jou nooit een slecht gevoel!

January 19, 2018

1/2
Please reload

Recent Posts

November 14, 2018

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
 

Chrystal Clarity
Dahliastraat 9
4001EC  TIEL
0643477300