Technologie inzetten om menselijker te worden

December 5, 2018

Het is niet social media, internet of onze smartphone wat ons zwakker maakt. De evolutie van technologie is sneller gegaan dan de evolutie van de mens. Hierdoor maakt deze technologie alleen zichtbaar waar de zwaktes zitten in ons systeem.

 

In plaats van bang te zijn voor technologie kunnen we ook kijken naar de kansen. In plaats van technologie de schuld te geven kunnen we het ook inzetten om onszelf te trainen. Ik heb mezelf getraind om altijd de goede intentie in iemand te zien. Hierdoor is mijn communicatie verbeterd. Ik heb meer geduld en luister beter. Ik merk dat mijn gesprekspartners mijn woorden beter ontvangen. Wil je dit zelf trainen? Dit is niet zo makkelijk te trainen, want door de waan van de dag vergeten we ons goede voornemen.

 

Laat technologie voor je werken! Zet een timer of alarm op je smartphone. Stel het aan het begin van de dag in en laat het ieder uur minimaal 1 keer trillen. Doe dit voor 2-3 weken. Hierdoor bouw je een structuur die jouw herinnert aan je goede voornemen. Bij een trilling focus je direct op de goede intentie van iemand in jouw omgeving. Dit is vooral interessant als je het totaal met iemand oneens bent of wanneer een collega irritaties oproept. Deze vaardigheid kan je alleen leren in de praktijk.

 

Succes!!

 

 

Please reload

Featured Posts

Jouw leidinggevende geeft jou nooit een slecht gevoel!

January 19, 2018

1/2
Please reload

Recent Posts

November 14, 2018

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
 

Chrystal Clarity
Dahliastraat 9
4001EC  TIEL
0643477300