Hoe verander je een overtuiging

February 27, 2019

Dit was de vraag die ik mezelf 11 jaar geleden stelde. Ik heb maar twee methodes gevonden die voor me werken. Hieronder deel ik er één Deze methode kun je ieder moment van de dag doen.

 

 

 

Stap 1: Welke emotie voel ik?

 

Stap 2: Welk verhaal speelt zich af in mijn hoofd?

 

Stap 3: Voelt dit intuïtief goed?

 

Stap 4: Welk verhaal voelt beter?

 

Stap 5: Voelt dit intuïtief goed?

 

Toelichting:

Stap 1: Reflectie op een sterke “negatieve” emoties helpt om overtuigingen te identificeren.

 

Stap 2: Angst ontstaat niet van de buurman die je boos aankijkt. De emotie ontstaat door de betekenis die je geeft aan die boze blik. Bijvoorbeeld: Mijn buurman vindt mij niet meer aardig. Wat als hij over me roddelt met andere buren (het verhaal / overtuigingen).

 

Stap 3: Mijn interpretatie van intuïtie is op basis van mijn ervaring. Er is te weinig onderzoek naar gedaan om het te verklaren. Het mechanisme is simpel het voelt goed of het voelt niet goed. Er is geen uitleg om het gevoel te verklaren.

 

Stap 4: Op welke andere manieren kan je naar dezelfde situatie kijken.

 

Stap 5: Focus op het verhaal dat het beste voelt. Vaak veranderen overtuigingen niet in één keer. Herhaal dit iedere keer als je een sterke “negatieve” emotie ervaart. Na wat oefening doe je deze methode binnen 1 minuut.

Please reload

Featured Posts

Jouw leidinggevende geeft jou nooit een slecht gevoel!

January 19, 2018

1/2
Please reload

Recent Posts

November 14, 2018

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
 

Chrystal Clarity
Dahliastraat 9
4001EC  TIEL
0643477300